Janneke Philippi

Rabarbertaart

Deze plaattaart is altijd goed! Je hebt er geen specifieke vorm voor nodig, en hoe nonchalanter, hoe rustieker en mooier – als je het mij vraagt.

Rabarber combineert heel goed met ander fruit: met frambozen, aardbeien of pruimen bijvoorbeeld. Maar met alleen rabarber bak ik deze taart ook graag.

Dit recept komt uit ons boekje: Vier de zomer (nu van € 8,99 voor € 3,99!)

Rabarbertaart, voor 8 personen:

Kneed met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 gram suiker, de boter, de eidooier en een beetje zout. Voeg indien nodig 1-2 eetlepels water of melk toe. Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van 2-3 cm.  Rol het deeg uit tot een ronde deeglap van 35-40 cm doorsnede en 4-5 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat. 

Strooi in het midden van het deeg met een zeefje de custardpoeder. Verdeel er de rabarber en eventueel het extra fruit over. Bestrooi met 40 gram suiker . Bestrijk de deegrand dun met losgeklopt eiwit. Vouw het deeg losjes om het fruit, druk het licht aan. Bestrijk ook de buitenkant van het deeg met eiwit en strooi de rest van de suiker erover.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Bereiden: 30 minuten | Wachten: 30 minuten | Oven: 30 minuten