Janneke Philippi

Vier de zomer

De zon kondigt zich weer aan. En daarmee ook weer een heleboel zoet en sappig zomerfruit. Ons kookboekje Vier de zomer bevat meer dan 50 recepten met sappig zomerfruit, in een handig formaat.

VIER DE ZOMER IS OP DIT MOMENT HELAAS UITVERKOCHT

Verras je vriendin, buurvrouw, nicht of moeder met nieuwe inspiratie voor taarten, cakes, desserts en ander zoet.

Deze zomertaart met Italiaanse room is alvast een van mijn favorieten uit Vier de zomer, probeer ‘m maar meteen!

Zomertaart met Italiaanse room, voor 8 personen:

Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de boter, de bloem, de suiker, de eidooier, de melk en een snuf zout een samenhangend deeg. Kneed ten slotte het tijm door het deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem 15 minuten voor in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de deegbodem in nog 5 minuten lichtbruin en gaar. Laat de bodem op een rooster afkoelen.

Klop de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker tot een dikke crème. Schep de room in de taartbodem en verdeel er de bessen en de frambozen over. Bestuif de taart met poedersuiker.

Bereiden: 30 minuten | Wachten: 30 minuten | Oven: 20 minuten