Janneke Philippi

Hertensukade met bokbier, stroop en bramen

In januari verschijnt het volgende boek in onze serie Bij Janneke thuis: Stoven bij Janneke thuis. We stoofden heel wat af de afgelopen maanden. Stoven is zo’n ontzettend fijne bereiding: mislukken kan bíjna niet en welke stoof ook op het vuur staat: er ontwikkelt zich een geur in huis die mij gelukkig en relaxed maakt. Alvast een voorproefje.

Hertensukade met bokbier, stroop en bramen, voor 4 personen

Bestrooi de sukade met zout en peper. Smelt in een stoofpan de boter. Bak het vlees rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de tijm 2 minuten.

Leg het vlees terug in de pan. Schenk de fond en het bier langs de rand in de pan. Voeg de ontbijtkoek en de stroop toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Stoof de hertensukade in 4 uur zachtjes gaar.

Neem het vlees uit de pan en kook het stoofvocht tot de gewenste sausdikte in. Voeg de bramen en peper naar smaak toe en verwarm nog 10 min. Snijd de sukade aan tafel in mooie plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappel-pastinaakgratin of lintpasta met olijfolie en knapperige spruitjes.

Bereiden: 20 minuten
Stoven: 4 uur