Janneke Philippi

Onze opdrachtgevers nieuwe favoriet

Kookboeken maken is leuk! Nog leuker is de inspirerende samenwerking met onze vaste opdrachtgevers. We werken regelmatig voor foodglossy Delicious, de vrouwenbladen Libelle en Margriet, het Nederlands Visbureau en het Nederlands Mosselbureau, Albert Heijn, Jumbo Supermarkten, Xenos, Maastricht UMC+ en ZON fruit & vegetables. We schrijven en redigeren recepten, testen en ontwikkelen nieuwe producten en doen foodstyling en foodfotografie voor tijdschriften, brochures, websites en social media. En ook voor onze opdrachtgevers maken we mooie kookboeken!

Het vertrekpunt van een recept zijn altijd de wensen/richtlijnen van een opdrachtgever, meestal samengevat in een briefing. Daarna laat ik me inspireren door de seizoenen, het gemak, de doelgroep etc. Mijn doel is altijd een heerlijk recept dat mensen nog vaak willen maken, een nieuwe favoriet in hun kookrepertoire zeg maar.

Mijn werk is ongelooflijk veelzijdig. Ik kom op veel plekken, spreek leuke mensen, proef veel, en doe overal weer inspiratie op. Trends, ontwikkelingen en gebeurtenissen duikelen over elkaar heen. Ook deze ervaringen neem ik mee in ons werk voor onze opdrachtgevers.