Janneke Philippi

RECEPTUUR EN FOODSTYLING over Janneke

Alweer bijna 15 jaar geleden begon ik met het ontwikkelen van recepten voor de redactie van Allerhande, het maandblad van Albert Heijn. In al die jaren werkte ik mee aan honderden – of misschien wel duizenden – recepten voor Allerhande en de receptkaarten voor in de winkels. Van Allerhande rolde ik in de kookboeken voor Albert Heijn en later kwam daar de enorme online-ontwikkeling bij. Daarna volgden alle andere leuke dingen die we de afgelopen jaren voor onze opdrachtgevers hebben mogen doen.

Het schrijven en testen van recepten samen met de foodstyling – koken voor de foto, zoals dat zo mooi heet – voor tijdschriften, online en kookboeken doe ik nog steeds dagelijks. Daarnaast redigeer ik recepten en ontwikkel ik producten voor (internationale) producenten.

Recepten met een niet te lange ingrediĆ«ntenlijst, toegankelijke ingrediĆ«nten – geen boodschappenlijst waarmee ik de hele middag onderweg ben! -, een beknopte maar duidelijke bereidingstekst en die binnen een halfuurtje op tafel staan: daar houd ik van! Stoven, marineren, desserts en taarten vragen natuurlijk meer tijd, maar zijn die tijd dubbel en dik waard.

Mijn recepten zijn altijd vertrouwd, maar door een twist toch bijzonder. Maar een recept moet vooral lekker zijn, je wilt het steeds weer maken: een nieuwe favoriet voor je kookrepertoire.