Janneke Philippi

Speltcrumble met peer, cranberries & campari

Crumbles horen tot mijn favoriete desserts, want te maken met altijd-in-huis-ingrediënten: suiker, boter, speltbloem en fruit. En wie is er niet dol op bubbelend warm, zoet fruit onder een deken van krokante speltkruimels? Je kunt een crumble helemaal voorbereiden en in de koelkast bewaren: zo is het ook nog een heel fijn dessert voor de kerstdagen of een winteretentje met vrienden.

Speltcrumble met peer, cranberries & campari, voor 6 personen

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd het peervruchtvlees in stukjes. Meng in de ovenschaal de stukjes peer met de cranberry’s, de campari en 100 g suiker.

Kneed met de mixer of vingers de resterende 75 g suiker, de bloem en de boter snel tot grove kruimels. Strooi de kruimels over het fruit.

Bak de crumble 30 min. de voorverwarmde oven, tot de kruimels goudbruin zijn en het fruit goed bubbelt. Laat de crumble uit de oven nog 15 min. staan om iets af te koelen en de kruimels krokant te laten worden.

Bestrooi de crumble met poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs.

Bereiden: 20 minuten
Oven: 30 minuten & afkoelen