Janneke Philippi

Romige posteleinpasta

Drie tot vier keer per week staat pasta op tafel. In welke vorm dan ook, ons hele gezin is er dol op. Verfijnd en toch winters is deze pasta met winterpostelein. Winterpostelein herken je aan de ruitvormige blaadjes. Ik noem ‘m ook wel ‘rucola van het noorden’, want heerlijk in salade, op een sandwich, over pizza of carpaccio. Én: winterpostelein doet het ook fantastisch in een stamppot of pasta.

Romige posteleinpasta, voor 2 personen

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Snijd de worteltjes eraf en was de postelein voorzichtig. Voeg de postelein met aanhangend vocht toe aan de knoflook. Laat al omscheppend slinken.

Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg de crème fraîche toe en laat smelten tot een gladde room. Laat nog 2-3 minuten zachtjes koken tot de roomsaus iets dikker wordt.

Giet de pasta af en meng met de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de pasta over 4 borden. Serveer met een beetje geraspte oude kaas.

Bereiden: 20 minuten

Uit: Pasta, risotto & gnocchi bij Janneke thuis