Janneke Philippi

Pesce alla parmigiana

Van mediterrane smaken krijg ik nooit genoeg. Geroosterde groenten, peulvruchten, kazen, vis en gegrild vlees niet te vergeten. Ik houd van klassiekers, die ik vaak net even mijn eigen draai geef. Zoals deze supereasy pesce alla parmigiana, mijn variant op pollo alla parmigiana. Voor een extra hartige smaak verdeel ik samen met de mozzarella soms nog wat ansjovisfilet of kappertjes over de vis. Ideaal voor de drukke doordeweekse avondspits wanneer iedereen rond de klok van 6 in- en uitvliegt.

Pesce alla parmigiana, voor 4 personen

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer de blikken tomaat met de staafmixer en schenk in een pan. Voeg de knoflook en de olijfolie toe en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 minuten zachtjes. Schenk de tomatensaus in een wijde ovenschaal. Leg de schelvisfilet in de saus en bestrooi met zout en peper. Bedek de vis met de mozzarella en bestrooi met de parmezaanse kaas. Stoof de vis in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de vis op 4 borden. Meng de tomatensaus met de pasta en verdeel over de borden. Bestrooi met de peterselie.