Janneke Philippi

Chocolade-pompoentaartje

Pompoen en chocolade klinken misschien gek, maar combineren fantastisch. Probeer eens dit chocoladetaartje, dat je ook nog eens heel snel maakt. De pompoen geeft de diepe chocoladesmaak iets aards en maakt de structuur zijdezacht.

Chocolade-pompoentaartje, voor 12 personen

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Kook de pompoenblokjes in water met zout in 10-12 minuten gaar.

Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met de chocolade. Roer glad, neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Giet intussen de pompoenblokjes af en pureer ze met de staafmixer.

Roer de suiker en vervolgens een voor een de eieren door de chocoladeboter. Meng er de pompoenpuree en tot slot het bakmeel door. Schep het beslag in de vorm.

Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig is. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Maak de taart eventueel af met wat gesmolten chocolade en laat deze weer hard worden. Snijd de taart in smalle puntjes.

Bereiden: 20 minuten | Oven: 30-35 minuten