Janneke Philippi

Asperges op z’n Italiaans van antipasto tot dessert

Het summum van voorjaar: asperges! Weken keken we uit naar de lente. Naar de zon, het terras, de zomerjas. Én naar asperges. Een van de weinige groenten die – gelukkig! – nog strak vasthoudt aan zijn seizoen. Klassiek opgediend met ham, ei, geklaarde boter en een enkel krieltje met bieslook. Minstens zo blij worden wij van geroosterde of gegrilde groene asperges, witte asperges in quiches, soep en salades. Gegratineerd, in pasta, risotto en zelfs in versgedraaid roomijs en panna cotta: asperges zijn enorm veelzijdig.

Voor delicatessenwinkel Eyserhalte maakten we een serie makkelijke aspergerecepten met een Italiaans tintje. Denk bruschette met asperges & gemarineerde buffelmozzarella en vitello tartufo met gemarineerde rauwe asperges. We ontwikkelden de receptuur en verzorgden de fotografie, styling en opmaak van de receptkaarten.