Janneke Philippi

Vega

Vega is ons nieuwe boek, een boek voor iedereen die op zoek is naar nieuwe vegetarische inspiratie. Voor één dag, voor meerdere of voor alle dagen van de week. Niet alleen voor de dagelijkse maaltijd, ook voor etentjes met gasten ontdek je in dit boek volop nieuwe ideeën zonder vlees of vis. Met uiteraard vertrouwde ingrediënten, eenvoudige bereiding en bovenal lekker!

Vega is ingedeeld op groentesoort en geeft tal van diverse gerechten die ook heerlijk met elkaar te combineren zijn. Pasta’s, ovenschotels, curry’s en allerlei eiergerechten in mijn favoriete sauzen. Auberginesaté met gember en pindasaus, cajunrijst en paddenstoellasagne met parmezaanbechamel zijn er voor elke dag. Pompoen-wellington met feta, krokante camembert en sushiballetjes met gemarineerde avocado zijn er voor de feestelijkere etentjes. En niet te vergeten: de pithivier met geroosterde groenten en bietengnocchi met geklopte ricotta.

Vega bevat ruim 100 recepten en is verschenen bij Nijgh Cuisine Amsterdam. Vega is verkrijgbaar bij de boekhandel en veel andere leuke plekken.

Wil je een gesigneerd exemplaar (geen verzendkosten in NL)? Mail! Vermeld er duidelijk bij of het boek voor jezelf of iemand anders is, en of je het voor een bepaalde gelegenheid of datum geeft.

In maart ’24 is bij Tra Publishing Miami de Engelse vertaling van Vega verschenen, Vibrant Vegetables. Vibrant Vegetables is in Nederland verkrijgbaar via amazon.nl en bol.com.

Vega, Nijgh Cuisine, € 32,99