Janneke Philippi

Bakplaatbijbel

Wie kent de populaire Kookbijbel-reeks niet? Wij mochten voor Uitgeverij Carrera de Bakplaatbijbel maken. Bijna 500 pagina’s bakplaatmaaltijden met vlees, vis en vegetarisch. Aangevuld met plaatquiches, plaatbroden en zoete plaattaarten.

De Bakplaatbijbel is vooral een inspiratieboek dat de talloze mogelijkheden van het bereiden van een maaltijd op de bakplaat laat zien, en al kokend inspireert tot meer en nieuwe combinaties. 

Uiteraard zijn er volop makkelijke gerechten met vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast zijn er ook hartige plaattaarten, brood van de bakplaat en zoete recepten voor taarten en gebak. In Bakplaat & feest geeft Janneke tips hoe dankbaar het is om de bakplaat in te zetten bij een feestje. Bakplaat & kruiden bevat alle informatie over hoe je kruiden gebruikt in combinatie met de bakplaat. Bakplaat & salade geeft ruim 20 recepten voor salades die lekker zijn om als tegenwicht bij de bakplaat te serveren. De meeste salades maak je in een handomdraai terwijl de bakplaat in de oven staat. Bakplaat & no-waste gaat om het gebruik van restjes. Ze zijn ideaal als snelle lunch of vormen de basis van de maaltijd de volgende dag. Zo gaat niks van alle delicatessen van de bakplaat verloren!

De Bakplaatbijbel is verkrijgbaar bij de boekhandel en veel andere leuke plekken.

Wil je een gesigneerd exemplaar (geen verzendkosten in NL)? Mail! Vermeld er duidelijk bij of het boek voor jezelf of iemand anders is, en of je het voor een bepaalde gelegenheid of datum geeft.

Bakplaatbijbel, Uitgeverij Carrera, € 34,99